Το ΓΕΜAτο Διατροφή είναι ένα πρόγραμμα προαγωγής υγείας σε θέματα διατροφής, που αφορά γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές. Στόχος είναι, μέσα από μια σειρά δράσεων, να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους παραπάνω σχετικά με θέματα υγείας και διατροφής.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το πρόγραμμα είναι κυρίως γονείς και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σε θέματα διατροφής όχι μόνο για προσωπικό όφελος αλλά και για να μπορέσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις αυτές στα παιδιά ή στους μαθητές τους και να αποτελέσουν οι ίδιοι παράδειγμα προς μίμηση.

Ποιες είναι οι δράσεις του προγράμματος;

Βασικό πυλώνα του προγράμματος αποτελεί μια σειρά βιωματικών σεμιναρίων με αντικείμενο τη διατροφή. Η καινοτόμα διαδικασία των βιωματικών ασκήσεων αποτελεί μια ευχάριστη αλλά ταυτόχρονα αποδεδειγμένα αποτελεσματική μορφή εκπαίδευσης, την οποία γονείς και εκπαιδευτικοί ανά την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε κάποιο από τα 13 βιωματικά σεμινάρια που θα λάβουν χώρα σε κεντρικές πόλεις της χώρας. Παράλληλα, στις 16 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στην Αθήνα μια ημερίδα στο χώρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από έγκριτους ομιλητές του χώρου της επιστήμης της διατροφής και της υγείας γενικότερα. Πέρα από τη διαδραστική μάθηση, το πρόγραμμα υποστηρίζεται από μια ιστοσελίδα (gematodiatrofi.hua.gr) στην οποία υπάρχει αναρτημένο εκπαιδευτικό υλικό, προτάσεις βιωματικών δράσεων διατροφικής αγωγής για εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, forum συζήτησης εκπαιδευτικών κ.ά. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του «Γ.Ε.Μα.το Διατροφή» οι μικροί περιηγητές μπορούν να βρουν εκπαιδευτικά παιχνίδια και κουίζ γνώσεων.